Rait Maruste: Riigikogu pressiteade: "Maruste: koostööd Taiga on vaja tihendada"

Arvamus
21.06.2011
   Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste ja Riigikogu Eesti-Tai parlamendirühma esimees Valdo Randpere kohtusid täna Eestis külaskäigul viibiva Tai parlamendi Senati põhiõiguste ja tarbijakaitse komisjoni liikmetega eesotsas komisjoni esimehe Somchai Swangkarniga.
   Maruste andis külalistele ülevaate põhiõiguste kaitse süsteemist ja valimissüsteemist Eestis, samuti tutvustas Riigikogu tööd. Randpere selgitas Tai parlamendi Senati liikmetele e-hääletamisega seotud küsimusi.
   Maruste sõnul oli igati kasulik mõttevahetus Kagu-Aasia regiooni riikidega isikute põhiõiguste kaitse olukorra üle. Nimetatud piirkond on hinnatud sihtkoht nii Eesti turistidele kui annab ka mõlemale riigile rea vastastikku kasulikke võimalusi majandusliku koostöö arendamiseks laiemas ulatuses. Sellega seoses puudutati ka Eesti-Tai viisavabaduse küsimusi.
   Külalised olid huvitatud kahe riigi parlamentide vahelisest edasisest koostöö arendamisest. Eriti oldi huvitatud Eestis kasutusel olevast oskusteabest e-hääletuse süsteemi rakendamisel.
Allikas: Riigikogu pressitalitus, http://www.riigikogu.ee/index.php?id=90036 (21.06.2011)

Toeta

Liitu püsiannetajatega

Liitu Reformierakonna püsiannetajate kogukonnaga, et saaksime liberaalse maailmavaate veelgi enamate inimesteni viia. Anna oma pikaajaline panus, et Eesti jätkaks paremal kursil!

Vaata lähemalt